Wat is een ERP-software?

ERP staat voor Enterprise Resource Planning en helpt organisaties om bedrijfsprocessen zoals boekhouding, sales, stockbeheer en planning te centraliseren en te stroomlijnen in één tool. Dankzij een ERP-systeem kunnen uw medewerkers efficiënter en productiever werken en vermindert u de foutenlast.

Een ERP-totaaloplossing voor uw organisatie

Vandaag bestaan er tal van standaard ERP-pakketten. Toch zien we dat het niet altijd evident is om de juiste oplossing terug te vinden in zo’n standaardpakket. Zo willen organisaties vaak specifieke functionaliteiten toevoegen of moeten ze voldoen aan specifieke wetgevingen.

Herkent u één van volgende scenario's?

Goedkeuring van facturen

Het goedkeuringsproces van facturen is een cruciale stap in het beheer van de uitgaven van een bedrijf. Voordat u een factuur betaalt, moet u deze controleren op de juistheid en volledigheid. Via goedkeuringsregels bepaalt u wie binnen de organisatie bevoegd is om facturen goed te keuren, vaak gebaseerd op het factuurbedrag of de leverancier.

Met tools zoals Microsoft Power Automate en Docuware kan Orbid uw organisatie ondersteunen bij het efficiënter maken van uw facturatieflow, inclusief goedkeuringsflows die rechtstreeks in uw mailbox terechtkomen, opvolgingslijsten en de automatisatie van regels.

Herkenning van facturen

Factuurherkenning is het proces waarbij software automatisch gegevens van facturen leest en extraheert. Om de efficiëntie te verhogen en menselijke fouten te verminderen, gebruiken organisaties hiervoor vaak Optical Character Recognition (OCR) en kunstmatige intelligentie (AI). Om de juiste verwerking te waarborgen, controleert het systeem de factuurgegevens tegen de administratieve gegevens.

Orbid kan deze technologie via Microsoft Azure of Kofax meenemen in een groter geheel of standalone om te koppelen met bestaande software en uw proces te vereenvoudigen.

Logo Noord Natie Terminals - ERP via Orbid

Een nieuwe ERP-software voor Noord Natie Terminals

Als toonaangevende Antwerpse speler in de haven van Antwerpen, speelt Noord Natie een cruciale rol in de logistieke keten voor de opslag van vloeistoffen. In hun zoektocht naar een nieuwe ERP-software, klopten ze aan bij de experten van Orbid. Orbid ontwikkelde in samenspraak met hen een ERP-software volledig op maat van hun behoeften.

Contacteer onze experten

Kies voor een ERP-software op maat via Orbid

Bij Orbid beschikken we over een uitgebreid team van gecertificeerde developers die uw organisatie kunnen ondersteunen bij het ontwikkelen van een ERP-systeem op maat via de Microsoft-standaarden. We werken hiervoor steeds met een gestandaardiseerde aanpak:

Gestandaardiseerde aanpak van Orbid bij het digitaliseren van uw back-office & financiële processen

Fase 1: Analyse

Een ERP-software op maat moet uiteraard volledig afgestemd zijn op de behoeften en processen van uw organisatie. Aan de hand van workshops brengen we samen met uw organisatie de vereisten in kaart.

Fase 2: Architectuur

Eenmaal we de vereisten voor de software hebben vastgelegd, werken we de architectuur uit.

Fase 3: Development

We werken het ERP-systeem uit volgens een iteratief development proces. Hierbij ontwikkelen we systematisch de features die u onmiddellijk kan testen. Aan de hand van uw feedback doen we de nodige aanpassingen. Hierbij houden we steeds rekening met het budget en de timing van het project.

Fase 4: Nazorg

Dankzij de Orbid FlexStaffing kan u rekenen op flexibele ondersteuning van onze developers. U hebt de touwtjes in handen: afhankelijk van uw noden kiest u zelf de timing, frequentie en inhoud van de ondersteuning.

Waarom kiezen voor Orbid als partner voor uw ERP-software?

 • Een ERP-systeem volledig op maat van uw noden

  Kiest u voor een ERP-software op maat via Orbid, dan kiest u voor een systeem dat perfect aansluit bij uw bedrijfsprocessen, zonder overbodige of ontbrekende functionaliteiten.

 • Zorg voor meer efficiëntie en productiviteit op de werkvloer

  Dankzij een ERP-systeem zorgt u voor een betere samenwerking over de afdelingen heen. Alle processen zijn gecentraliseerd in één tool waardoor uw medewerkers tijd besparen en u de foutenlast drastisch verlaagt.

 • Integreer naadloos met andere software

  U kan onze software op maat naadloos integreren met andere software. Bovendien kan u ook via tools zoals Microsoft Power BI handige dashboards maken om snel inzichten te genereren.

 • Duidelijke timing, budget en aanpak

  We hanteren een gestandaardiseerde aanpak waarbij we steeds het budget en timing van het project in het ook houden.

Download onze inspiratiegids 'Waarom kiezen voor software op maat'

Contacteer onze experten

Ontdek onze andere diensten